Tuplapotin viehätys

Tuplapotti on uusin versio legendaarisesta Potti-hedelmäpelistä, joka on valmistettu vuonna 1986. Tämä nykyinen Tuplapotti lanseerattiin vuonna 1994. Tuplapotti on todella suosittu peliautomaatti ja se löytyy useista ruokakaupoista ja useilta huoltoasemilta sekä kioskeilta. Tuplapotti kuuluu myös luonnollisesti laivojen ja pelisalien vakiovalikoimaan. Tuplapottia voi lisäksi pelata suomalaisella netticasinolla tietokoneella kotoa käsin. Lähes kaikki suomalaiset tuntevat Tuplapotin ja ovat joskus pelanneet sitä. Tätä peliä pelaavat niin nuoret kuin vanhatkin tasapuolisesti. Usein Tuplapotti on se pelikone, jonka eteen kertyy jonoa. Tuplapotissa on sitä jotakin. Siinä on jokin salaperäinen vetovoima, joka saa kaikki pelaamaan sitä. On mukavaa, että peli on selkeä ja siinä on hyvät voittomahdollisuudet. Pelin hyvä puoli on myös se, että sitä pääsee pelaamaan pienelläkin rahasummalla valitsemalla ainoastaan yhden voittolinjan. Tuntuu, että Tuplapotti-pelistä tulee voittoakin ihan mukavasti.

Tuplapotti on erittäin yksinkertainen hedelmäpeli. Siinä on kolme rullaa ja viisi voittolinjaa. Voittolinjojen määrän voi itse valita 1-5 väliltä ja panoksen suuruus kasvaa linjojen määrän mukaan. Tietyt kuvioyhdistelmät tuovat voitot ja voittoyhdistelmät ovat selkeästi esillä pelikoneessa. Jos pelaaja on valinnut useita voittolinjoja, niin kone maksaa aina suurimman summan ja voittavien linjojen mukaan. Jos suurin voittava summa on 3 euroa ja voittavia linjoja on kaksi, niin pelaaja saa 6 euroa. Voiton voi halutessaan vielä tuplata, paitsi silloin, jos se on enemmän kuin puolet päävoitosta. Tuplauksessa täytyy arvata onko kuvio kruuna vai klaava. Tilanne on siis hyvin todenmukainen, aivan kuin heittäisi kolikkoa. Tuplauksessa voi myös saada kaatuneen kolikon, jolloin pelaaja häviää tuplauksen tai sitten ½ kuvion, jolloin pelaaja saa voittonsa takaisin ja tuplaus päättyy. Yleensä Tuplapotin päävoitto on 50 euroa, mutta pelisaleissa voitto voi olla jopa 75 euroa.

Tuplapotti on onnenpeli, mutta kyllä sitä pelatessa voi hieman taktikoida. Jos laskee Tuplapotti-pelikoneen palautusprosentteja, niin ehdottomasti suurimmat voittomahdollisuudet ovat silloin, kun pelaa kaikilla viidellä linjalla. Tutkimusten mukaan pelatessa pitkällä tähtäimellä on kannattavaa tuplata aina.

Nykyään Tuplapotti vaikuttaa hieman vanhanaikaiselta peliltä alati uudistuvassa ja trendikkäässä pelimaailmassa, mutta silti se on suosittu, koska on niin yksinkertainen. Ihmiset eivät aina halua pelata monimutkaisia pelejä, vaan yksinkertaisuus on erityisesti kiireessä plussaa. Joskus on mukavaa kun jokin asia pysyy samana vuodesta toiseen, eikä muutu koko ajan. Tulevaisuus näyttää säilyttääkö Tuplapotti paikkansa suomalaisten suosituimpana hedelmäpelinä.

Jätä kommentti